کولر های آبی به دلیل داشتن اجرای مختلف از جمله سیستم آبرسانی، سیستم الکتریکی، سیستم مکانیکی و انتقال قدرت و دیگر اجرای ثابت، نیاز به سرویس و حتی تعمیر سالانه دارد. و در صورت عدم برسی و سرویس سالانه در سال های پس از خرید کولر آبی، موجب خرابی بیش از حد و عدم دریافت نتیجه مطلوب و حتی کارنکردن کولر شود. در ادامه با مراحل سرویس کولر آبی، شما را جهت برسی رفع مشکلات احتمالی راهنمایی می‌کنیم.

مراحل سرویس کولر آبی

برسی برق کولر آبی

قبل هر کار ابتدا فیوز مربوط به کولر آبی را قطع کرده و از آن اطمینان حاصل کنید، سپس سیستم برق کولر را برسی نمایید و در صورت مشکل (ازجمله اتصال سیم ها به بدنه، قطع شدن سیم ها، اتصال سیم ها به یکدیگر و …) آنها را رفع کرده و پس از انجام مراحل زیر (در آخرین مرحله)، برق را مجددا متصل نمایید.

تعویض پوشال کولر آبی (ویژه کولر پوشالی)

تعویض پوشال ها یکی از مهم ترین اقدامات راه اندازی کولرهای آبی است. پوشال‌ها در فصل غیر کاری (معمولا پاییز و زمستان) باعث تجمع عوامل بیماری زا (باکتری‌ها، ویروس‌ها)می‌شوند و درصورت عدم تعویض، با راه‌اندازی و گردش مجدد آب درون کولر باعث فعال شدن مجدد این عوامل بیماری زا می شود و در نتیجه موجب بیمار شدن افراد خواهد‌شد.

جهت تعویض پوشال، ابتدا قبل از بیرون آوردن پوشال ها از پلاستیک، آب درون پلاستیک ریخته تا کاملا خیس و آماده استفاده شود. در این هنگام پوشالگیر های قرار گرفته بر روی درب های کولر را باز کنید و پوشال فرسوده را خارج نمایید، سپس پوشال های خیس شده را جایگذاری کرده و مجدد پوشالگیر ها را در محل مناسب قرار دهید.

پیشنهاد آذین استار این است که درب کولر در طرف موتور و تسمه روی پوشال ها را با تور پنجره بپوشانید سپس پوشالگیر را قرار دهید تا از ریختن آب بر روی موتور کولر جلوگیری شود.

هنگام خرید پوشال کولر پوشال مناسب سایز کولر خریداری نمایید تا در کارکرد کولر مشکل ایجاد نشود.

برسی پدهای سلولزی (ویژه کولر سلولزی)

پد های سلولزی جایگزین پوشال ها در کولر های سلولزی هستند با این تفاوت که معمولا از ورود میکروب ها به داخل کولر جلوگیری می‌کنند و مانند پوشال های چوبی نیاز به تعویض سالانه ندارد، اما برسی و تعویض آنها در صورت وجود مشکل در پد ها لازم است. تعویض این پد ها معمولا هر پنج سال یکبار باید انجام شود. شما می‌توانید در سال هایی که تعویض صورت نمی‌گید از شامپو های کولر جهت شستشو و رسوب زدایی این پد ها استفاده نمایید.

روغن کاری

قبل از هر اقدام باید قطعات مکانیکی کولر (یاتاقان‌ها، پمپ آب و موتور) را روغن کاری کرد تا پس از شروع کار کولر با قفل شدن اجزا (گیرپاژ) موجه نشوید.

توجه داشته باشید، هرگز از گریس برای روان کردن قطعات مکانیکی کولر استفاده نکنید. مگر اینکه از موتور کولر نوع درب بلبرینگی استفاده میکنید تنها جهت روان سازی بلبرینگ آن به گریس نیازمند هستید.

تنظیم تسمه کولر آبی

تنظیم تسمه کولر یکی از اقداماتی است که در صورت صحیح انجام نشدن می تواند باعث کار نکردن صحیح و هدر رفت انرژی و یا سوختن و خرابی موتور کولر شود.

تسمه باید به گونه‌ای تنظیم شود که پولی موتور با تسمه و فلکه فن تولیدکننده باد در یک امتداد باشند تا تسمه دچار ساییدگی نشود. و همان گونه که در بالا اشاره کردیم تنگ یا گشاد بودن تسمه نیز باید برسی گردد.

برسی سیستم آبرسانی کولر

حال که برق کولر را وصل کردید به برسی سیستم آبرسان بپردازید برای این کار پس از روشن کردن تنها پمپ کولر (جهت ایمنی، موتور را به هیچ وجه روشن نکنید) درب های کولر آبی را یک به یک جایگذاری کرده و از طرف دیگر تنظیم بودن سیستم آبرسانی کولر بر روی پوشال ها را برسی کنید و از نشتی لوله های رابط اطمینان حاصل کنید تا مانع از سوختن موتور شوید.

شیر و شیلنگ ورودی آب کولر را برسی نمایید و در صورت نشت آب، آن را برطرف کنید. این کار علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب، باعث بهبود کارایی کولر شما می‌شود. همچنین شیلنگ ورودی را از کولر جدا نمایید تا از عدم گرفتگی شیلنگ اطمینان حاصل شوید.

در صورت هر گونه سوال می توانید از طریق تیکت با ما در ارتباط باشید.

پیشنهاد ما این است که نصب، تعمیر و راه‌اندازی کولر آبی را به افراد باتجربه بسپارید.

به دلیل حساس بودن قطعات کولر ازجمله موتور کولر و خطر برق گرفتگی، آذین استار هیچگونه مسئولیتی در مورد مشکلات و خطرات احتمالی استفاده از این مقاله ندارد.